Drømmedamen.. Burde ikke jeg heller ha skrevet et innlegg om drømmemannen?

Vel, kanskje en annen gang. Denne gangen var det en annen problemstilling som falt ned i hodet på meg; nemlig det faktum at vi kvinner har en tendens til å sammenligne oss med andre kvinner. Og som regel, er vi langt fra like pene og vellykkede som de vi sammenligner oss med.

Med utgangspunkt i meg selv, sett gjennom mine egne erfaringer og “briller”, har jeg satt opp en liste over det jeg innbiller meg er drømmedamen.

Den innbilte drømmedamen

 1. Ung
 2. Slank
 3. Langbeint
 4. Langhåret
 5. Velkledd
 6. Sexy
 7. Sjarmerende
 8. Selvsikker

Dette stemmer også godt, med den norske gruppen Trang Fødsels refreng, fra låten med samme tittel som mitt innlegg:

“Vi vil ha en drømmedame
En effen, fjeng og fin dame
En sånn som man kan se på kino
En dame man er stolt av å ha med
En kom-å-se-på-meg-dame
Som ikke trenger å si no…”

—————————————————–

“Så heldig hun er!”, tenker jeg kanskje når jeg sitter på Bybanen og ser en slik ung skapning. Hun får blikk fra både kvinner og menn.  Mennene kikker kanskje fordi hun er vakker, kvinnene fordi de så gjerne skulle sett slik ut, i hvert fall i svært mange av tilfellene.

Jeg er vel ikke den eneste som tenker slike tanker innimellom…

Selv kjenner jeg et snev av misunnelse, men ikke på en slik måte at jeg får lyst til å klore ut øynene hennes. Men på en slik måte at jeg kanskje ubevisst, legger ermene lett over fanget for å skjule magen min, og drar skjørtet litt lenger ned over knærne for å ikke bli sett på som en gammal “wannabe” med miniskjørt.

Det er jo ikke uten grunn at jeg setter meg opp slike formeninger. Vi ser jo i ukeblader og på TV, hvordan man bør se ut. Svært sjelden er det “vanlige mennesker” som får pryde forsiden av de hotteste motebladene. Også på enkelte treningssentre rundt forbi, henger det plakater av spreke mennesker i singlet og oppover-strutte-pupper på gedigne plakater i hvert eneste trimrom.  Akkurat der er jeg glad jeg trener på SPENST, der henger det bilder av menneskene som faktisk trener på senteret, på veggene. Helt vanlige mennesker, enkelte med egne fysiske eller psykiske utfordringer, som finner sin glede i å trene selv om de nødvendigvis ikke ser ut som filmstjerner.

Bildene som pryder veggen på SPENST Nesttun. Helt vanlige mennesker. Er det ikke flott?

Joda, det er flott at mennesker kan være svært vakre, ut fra det som ofte fremstilles som “kriterier” visuelt sett. Men selv har jeg heldigvis med årene forstått at det finnes flere verdier i livet enn det å se bra ut. Et menneske er så uendelig mye mer enn en veltrent sprettrumpe.

Når jeg tok et Google-søk for å sjekke hva som dukket opp på “drømmedamen”, var det helt andre verdier enn utseende som ble lagt til grunn når gutta skulle finne damen i sitt liv. Jeg kom over en undersøkelse utført av samlivs- og datingekspert Lisa Daily, som hadde intervjuet hundrevis av ungkarer for å finne ut hva som gjorde kvinnen til en bra kjæreste.  Her er funnene hun gjorde.

Drømmedamen

 1. Hun har et eget liv – et godt liv
 2. Hun lar mannen ta seg av kurtiseringen
 3. Hun er sexy uten å være vulgær
 4. Hun venter med å ha sex
 5. Hun gjør små ting for å vise at hun bryr seg
 6. Hun er hans beste støttespiller
 7. Hun presser ham ikke
 8. Hun har bein i nesa

Kilde: kk.no – Slik er drømmedama

Da er det kanskje håp for oss alle?

I en alder av snart 42, puster jeg lettet ut. Jeg passer definitivt ikke inn i den drømmedamen jeg beskrev først i innlegget, og forresten så har jeg heller aldri gjort det. Det eneste som stemmer der, er at jeg en gang faktisk var ung;)

Men NÅ er det håp i hengende snøre, også for meg. I funnene som denne dating-eksperten gjorde, leser jeg at fokus på kropp og utseende omtrent er helt borte, og oppmerksomheten rettes mot handlinger og hvordan man ter seg. Jeg kjenner at til og med jeg, på flere av punktene, kan ende opp med å passe inn som noens drømmedame. Kniper meg i armen!

Kanskje noens drømmedame?

Kanskje vi skal bli bedre på å ikke sammenligne oss med andre, men bli flinkere til å se vår egen verdi i den vi er som menneske? Jeg håper at i hvert fall jeg kan bli bedre til å se meg selv i speilet som den jeg er, og ikke som den jeg ser ut til å være.

På kontoret der jeg jobber, går jeg ofte med luen godt tredd nedover hodet, og i en ulljakke med flekker på. Jeg hadde garantert ikke bidratt til økt salg om jeg prydet forsiden på et moteblad, men jeg hadde kanskje bidratt til å gjøre en annen persons dag bedre, ved å være den jeg er?

Da er jeg akkurat den drømmedamen jeg ønsker å være! En drømmedame, med hengepupper, rynker, glimt i øyet og valk på magen!

Hilsen Charlotte

 Legg gjerne igjen en kommentar: