Gode ord og uttrykk skal man ikke “kimse av” (Bergensk uttrykk for “å avfeie”).

Uttrykket “Alltid beredt” stammer så vidt jeg vet, fra Speideren, og peker på viktigheten av å alltid ha en  slags “plan B”.  I vår kontekst, ha nødvendig kunnskap for å stå sterk i situasjoner som krever det lille ekstra av oss i sosiale sammenhenger.

Dette skal ikke bli et gravalvorlig blogginnlegg med symbolsk språk der jeg sammenligner speiderknuter med Roedekruseduller, men ganske enkelt et innlegg der jeg deler noen tips fra min “alltid beredt” hverdag.

Situasjonene jeg beskriver, tror jeg er svært vanlig å møte for de aller fleste som har et A4 liv.

Det er likt for alle, kan man kanskje si?

Alltid beredt!

Fredagskosen på jobben

Ta med deg lettkakao og en bar f. eks. av typen Eldorado Mellombar (96 kcal). Kos deg – bruk lang tid. Du slå de andre lett ned i skoene med 400 kalorier mindre enn de. Det er smart å alltid ha noe av dette liggende i skuffen på jobben – men aller best er det å ta det med samme dag. Det er ikke alltid lett å la fristelser ligge tilgjengelig til enhver tid.

Disse er geniale å ha i bakhånd av og til!

Ut å fly

Ingen krise! Du kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen med både knekkebrød, barer og nøtter. Det lukter svært fristende på flyplasser, av pizza, pølser og boller. Men husk at det koster en halv million (ca) for maten de serverer der, og det er vanligvis lite utvalg av sunn mat. Ta med deg!

Det går an å bake egne boller. Vennene dine blir sikkert superglad, og de smaker godt på flyplassen!

Besøk til venner

Her kan man svært mange ganger møte utfordringer, og spesielt dersom dine venner skal servere noe “attåt” til kaffen. Hva med å ta med en gave til verten? Et fruktfat eller noe sunnere bakst kan jo kanskje være en ide? Bruk årstidene og tiden du er inne i. Klementiner er en slager i tiden som kommer!

Denne konfektesken vs. 71 klementiner?

Weekendtur

Kan kreve noe planlegging. Men det går fint an å klare en weekendtur uten vektoppgang. Viser til mit tidligere innlegg: 15 tips til deg som skal på weekendtur

Gode sko, undersøkelser av restauranter, et bevisst forhold til alkoholinntak og fokus på målet kan hjelpe deg med å komme helskinnet gjennom weekendturen – uten at den blir noe kjedeligere enn det den kunne vært. Det er derimot svært mye bedre å reise hjem med godfølelse i “kroppsbagasjen”!

Spise ute

Lek detektiv, og sjekk menyer på forhånd. Ring gjerne til restauranten og spør om de kan lage en vri, om du spør kelneren. De er der for DEG, og vil at du skal være happy når du går derfra.

Sjekk alltid menyen på forhånd!

Hyttetur

Hemmeligheten ligger i menyen og handleturen. Vær gjerne den som tilbyr deg å stå for sunnere alternativer. Du trenger ikke alltid kunngjøre at du går på kurs, selv om du velger å spise (og drikke) litt sunnere.

Les også: Når det nærmer seg hyttetur

Vinkveld

Velg din smell med omhu! Skal du drikke litt mer vin enn du egentlig bør (da med tanke på kosemerkene dine), så unngå å spise det som settes på bordet. Jeg tenker da på nøtter, sjokolade, chips, saltstenger og nattmat.

Kos deg med vinen din!

Møter hvor det er servering

Stå over kaker, og om det serveres snitter – så er det bare å “fake” det jeg kaller “skrapesyken”. Skrap bort de enorme mengdene med majones, smør og italiensk salat på snittene. Spis en snitt – og nyt den. Ta eventuelt med en ekstra god niste hjemmefra, og spis denne i stedet (my choice). Og om folk syns du er rar, så er det deres problem og ikke ditt!

Disse fungerer ofte som plan B for meg!

Feiringer

Lag en Roede-vennlig kake og ta den med deg som gave. Enkelt og greit!

Oppskrifter på kaker: Roedekjøkkenet

Livet.. da hører jo det også til med kake innimellom!

Jeg kunne kommet med eksempler på mange flere situasjoner. Men det går jo an å mikse og trikse litt med alle disse back-up planene. Bruke de litt om hverandre, på en måte.

Mitt aller beste “vær beredt – råd” er å gå inn i hver enkel situasjon med vidåpne øyne og full bevissthet.

Det er alltid meg selv som velger hva jeg vil putte inn. Men innimellom tryner jeg så det klirrer blant annet i vinskapet. Så kanskje jeg heller skal si at jeg NESTEN alltid er beredt?

Ja.. det kan jeg leve med!

Hilsen CharlotteLegg gjerne igjen en kommentar: